Waarom kies je voor een topmatras?

Waarom kies je voor een topmatras?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen een topmatras te kopen. In vrijwel alle gevallen zal een topmatras bovenop je huidige matras in alle het slaapcomfort enorm verhogen. Denk er wel aan dat bij de aanschaf van een topmatras (ook wel topdekmatras, oplegmatras, of matrastopper genoemd) niet gegarandeerd wordt dat de matras waar u momenteel op slaapt weer als nieuw is, maar het is wel heel belangrijk dat de matras die u gewend bent voldoende ondersteunt op plaatsen waar dat nodig is. U zult vaak voor een korte tijd verbeteren, maar het zal niet permanent zijn. Zo kan een topmatras vanuit je budgetoogpunt tijdelijk even als brug dienen.

Als je net een aantrekkelijk geprijsde matras hebt gekocht, zou je daar toch zeker in het begin heel comfortabel op moeten kunnen slapen.

Overschakelen van een harde matras naar een zachte matras

Helaas gebeurt het ook wel eens dat je als consument zijnde wat minder goed advies krijgt bij het kopen van een nieuwe matras. Slaap je daardoor slecht omdat je niet lekker genoeg kan liggen, dan kan een goede topmatras in bijna alle gevallen uitkomst bieden.

Verandering in je slaapcomfort

Doordat mensen ouder worden, verandert ook de manier waarop ze het comfort van de matras waarop ze slapen, ervaren. Door diverse klachten in nek, schouders, rug en heupen kunnen mensen het risico lopen om een aanzienlijk minder goede nachtrust te hebben. Door hiervoor een topmatras aan te schaffen kan dit ervoor klachten verminderenen er zo voor zorgen dat je veel minder druk voelt op de plekken waar je lichaam aangeeft dat dat beter ligt en comfortabeler is.  Onze verschillende soorten matrassen (koudschuim, latex, traagschuim, enz.) bieden hiervoor diverse oplossingen.

Traagschuim topmatras

Een traagschuim (top) matras is iets heel anders dan andere topmatrassen. Het heeft als oorzaak met welk materiaal de kern van de topmatras is gemaakt.

Traagschuim wordt namelijk een stuk flexibeler naarmate de temperatuur van het materiaal stijgt, bijvoorbeeld door je eigen lichaamswarmte. Je zult dan merken dat bijna ieder lichaamsdeel wat dieper in het traagschuim wegzakt, te maken gaat krijgen met veel minder tegendruk.

Vooral bij pijn kan dit een grote oplossing zijn om wat lekkerder te liggen. Bij een temperatuur onder de 15 ° C is traagschuim stijf, zelfs hard! Omdat traagschuim een gesloten celstructuur heeft, heeft het ook moeite om warmte kwijt te raken. Het houdt rekening met het omringende materiaal, er zijn in de handel hoezen met ventilatie- en warmte verminderende eigenschappen verkrijgbaar, maar een traagschuimmatras is net een iets warmere matras. Maar voor wie er wel van houdt kan het een prettige bijwerking zijn.

Langer genieten van je matras dankzij een topmatras

Een topmatras bovenop een nieuwe matras kan ervoor zorgen dat de nieuwe matras langer meegaat. Dankzij het gebruik van een topmatras geniet je veel langer van je bestaande matras. Je matras wordt door de topmatras namelijk beschermd tegen zoals zweet en vuil. Een topmatras is daarom ook wat hygiëne betreft een waardevolle toevoeging. Bijna alle hoezen van de topmatras hebben een rits zodat je deze er makkelijk af kunt halen on deze te wassen. Het gebeurt nog wel eens voor dat de ’tijk’ van de matras niet open of dichtgeritst kan worden en dus niet makkelijk schoon te maken is!

Eindelijk van die vervelende naad af

Een tweepersoonsbed of boxspring combinatie met twee enkele matrassen resulteert vaak in een vervelende naad tussen de twee matrassen. Hier zijn oplossingen voor, zoals een opvulstrip zoals een kussen of de zogenaamde Pont d’Amour, maar echt veel eenvoudiger wordt het probleem hiermee niet. Door voor een dubbele matrashoes te keizen creëer je eenvoudig een gesloten dubbele matras, dan lijkt het alsof je de naad helemaal kwijt bent maar dit is niet zo. Bij het gebruik van een topmatras heb je geen last meer van die vervelende naad. Wat ook nog een voordeel is van een topmatras? Je bed wordt er meteen 10 centimeter hoger van.

Heel makkelijk om je bed op te maken

Je bed opnieuw opmaken wordt een heel stuk eenvoudiger als u een topmatras gebruikt. De topmatras is een heel stuk lichter dan je gewone matras en daardoor voor iedereen gemakkelijk hanteerbaar. Er zijn verschillende manieren om je topmatras op te maken. De gemakkelijkste en daarom ook meest gebruikte manier is om de topmatras gewoon te bedekken met een molton matrasbeschermer en daar een Jersey of katoenen hoeslaken overheen te doen.

Geniet van meer comfort en luxe

In de meeste gevallen is de hoogte van een bed een belangrijke overweging bij het kopen van een matrasbodem. Hiermee kan je je matras met maximaal 25 cm verhogen. Behalve dat je met een topmatras een heel stuk beter slaapt, ziet je bed er ook nog luxer uit!