Veelgestelde vragen

Wat zijn de levertijden?

Hoe kan ik retourneren en/of annuleren?

Bezorgen en betalen.

Welke matras soorten zijn er?

Waarom kies ik voor een topmatras?

Meer informatie over pocketvering matrassen.

Meer informatie over matrassen en binnen veringen matrassen.

—————————————————————————————-

Wat zijn de levertijden?

Levertijd van Goedkoopste-Matrassen.nl
Al onze matrassen worden in Nederland gemaakt. Je bent dus altijd verzekerd van een puur Nederlands kwaliteitsmatras. Wanneer je bij ons een bestelling plaats gaan we jouw matras direct produceren.

Verwachte levertijd
Na een bestelling gaan we direct voor je aan de slag. Omdat wij normaal snel kunnen produceren en alle benodigde materialen al in huis hebben kunnen wij jouw matras ook snel klaar maken voor verzending. De levertijd is dan ook maximaal 3 werkdagen Het transport naar het afleveringsadres is kan soms de vertragende factor zijn wat betreft de levertijd. Na je bestelling gaan wij jouw artikel produceren. De verwachte levertijd van ieder product in onze webwinkel is binnen 3 werkdagen. Wij leveren van maandag tot en met vrijdag.

Hoe kan ik retourneren en/of annuleren?

Annuleren of terugsturen
Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je toch van gedachten veranderd of de bestelling wilt wijzigen. Geen paniek, dat kan gewoon! Vanaf het moment van bestellen kun je kosteloos je bestelling annuleren. Dit kan tot het moment dat je bestelling wordt verstuurd. Bij annuleren ben je niet verplicht een reden op te geven. Een uitzondering hierop is wel dat de bestelling niet speciaal voor jou is samengesteld of dat het gaat om op maat gemaakte producten.

Bedenktijd
Binnen 14 dagen kun je als klant jouw bestelling retourneren zonder dat je hiervoor een reden dient op te geven. Deze periode moet je echter niet verwarren met een zogenaamde op proefperiode. Voor deze bedenktijd gelden onderstaande voorwaarden:

Jij hebt als klant altijd het recht om je bestelling binnen 14 dagen retour te sturen. Hiervoor hoef je geen reden op te geven. Deze periode gaat in op de eerste werkdag nadat je de bestelling hebt ontvangen.

Je stuurt je bestelling terug in de goede staat, dan krijg je, afhankelijk van deze staat, het volledige aankoopbedrag terug, of een percentage hiervan.
Neemt u eerst even contact op via onze contactformulier zodat wij weten dat u een retour product heeft.

Om te retourneren dien je per mail een verzoek in voor terugname. Wanneer je hebt besloten het product terug te sturen, zijn de verzendkosten voor jou als klant. Helaas ben je ook verantwoordelijk voor schade die er onderweg aan je product kan ontstaan, pak deze dus zo goed mogelijk in.

Manier van retourzending
Aan het retour zenden zitten uiteraard wel enkele voorwaarden, je dient hieraan te voldoen:

Verzend het artikel in originele staat en uiteraard compleet zoals je het ook hebt ontvangen:
1. Het artikel is niet gebruikt.
2. Het artikel is nog schoon en onbeschadigd
3. De originele en eventueel gesealde verpakking is intact
4. De handleiding, welke wij erbij doen, en eventuele meegeleverde accessoires dien je ook mee retour te sturen.

Bezorgen en betalen.

Welke matras soorten zijn er?

Soorten matrassen
Onder de matrassen zijn er heel veel soorten. Elke matras met zijn eigen eigenschap en kwaliteiten. We zetten ze even op een rijtje:

Polyetherschuim matrassen
Een matras van Polyether is over het algemeen een van de goedkoopste matrassen. De hardheid van deze matras is afhankelijk van de hoeveelheid lucht die er in de matras zit. Men noemt dit ook wel Soortelijk Gewicht (SG) genoemd. Bijvoorbeeld, een matras met het kenmerk SG40 bevat dus 40 kilogram schuim per kubieke meter.

Je kunt er bij een polyetherschuim matras van een hoge SG vanuit gaan dat deze dus een stuk harder en ook nog aanzienlijk duurzamer dan een polyetherschuim matras is dan de matras met een lage SG. Over het algemeen geldt dat deze polyetherschuim matrassen de meest gangbare voor kinderen is.

Koudschuim matrassen
Bij de fabricage van een koudschuim matras wordt een niet al te hoge tempratuur gebruikt. Doordat deze matrassen een open celstructuur hebben, nemen zij veel vocht op en kan het materiaal goed ademen. Bovendien in het matras kuilvorming ontstaat minimaal. Koudschuim matrassen gaan een stuk langer mee, zo heb je er langer plezier van. Koudschuim matrassen zijn ook heel veerkrachtig, dit draagt bij aan het comfort zodat je uitgerust wakker wordt.

Voor meer informatie klik hier..

Waarom kies ik voor een topmatras?

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen een topmatras te kopen. In vrijwel alle gevallen zal een topmatras bovenop je huidige matras in alle het slaapcomfort enorm verhogen. Denk er wel aan dat bij de aanschaf van een topmatras (ook wel topdekmatras, oplegmatras, of matrastopper genoemd) niet gegarandeerd wordt dat de matras waar u momenteel op slaapt weer als nieuw is, maar het is wel heel belangrijk dat de matras die u gewend bent voldoende ondersteunt op plaatsen waar dat nodig is. U zult vaak voor een korte tijd verbeteren, maar het zal niet permanent zijn. Zo kan een topmatras vanuit je budgetoogpunt tijdelijk even als brug dienen.

Als je net een aantrekkelijk geprijsde matras hebt gekocht, zou je daar toch zeker in het begin heel comfortabel op moeten kunnen slapen.

Overschakelen van een harde matras naar een zachte matras
Helaas gebeurt het ook wel eens dat je als consument zijnde wat minder goed advies krijgt bij het kopen van een nieuwe matras. Slaap je daardoor slecht omdat je niet lekker genoeg kan liggen, dan kan een goede topmatras in bijna alle gevallen uitkomst bieden.

Voor meer informatie klik hier..

Meer informatie over pocketvering matrassen.

Een pocketveringmatras voor optimale lichaamsondersteuning

Al onze pocketveringmatrassen bieden stuk voor stuk optimaal slaapcomfort en hebben allemaal ook nog eens een zeer goede ventilatie en een heel goed vocht opnemend vermogen. Een pocketveringmatras is in principe ook goed te gebruiken op een goed geventileerde boxsprings.

De pocketveer is minder geschikt voor gebruik op (elektrisch) verstelbare boxsprings vanwege de minder flexibele eigenschappen van het veersamenstel.

Hoe meer pocketveren er zijn, hoe meer comfort er is. Wanneer je een nieuwe binnenvering matras wilt gaan kopen, is het belangrijk om te letten op het aantal veren per vierkante meter erin zitten. Voor springveren matrassen geldt: hoe meer veren, hoe meer comfort.

We hebben twee verschillende soorten in ons assortiment, de pocketveringmatras met 360 mouwveren per vierkante meter en zelfs een matras met maar liefst 1000 pocketveren per vierkante meter.

Informatie over de pocketmatrassen
Pocketmatrassen zijn matrassen met veel voordelen, maar pocketveringmatrassen hebben ook een aantal nadelen. Een groot pluspunt van een pocketspoolmatras is de goede ventilatie.

Dit komt doordat een pocketmatras heel veel open ruimtes heeft en hierdoor kan de warme lucht gemakkelijk door de matras. Dit zorgt ervoor dat een pocketveringmatras ideaal is voor mensen die het in hun bed snel warm hebben en daardoor mogelijk heel veel zweten.

Een nadeel van een pocketverenmatras is dat een pocketverenmatras niet altijd hygiënisch is. Dit is een van de redenen waarom u in een ziekenhuis nooit een pocketmatras zult vinden. Ook is er bijna altijd een klein ruimteverlies, aangezien er een frame is van ca. 10 tot 12 cm door de schuimrubberen zijkant.

Daarnaast kan het staal in de matras een magnetisch veld opwekken en kunnen de pocketveren na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen.
Voor meer informatie klik hier..

Meer informatie over matrassen en binnen veringen matrassen.

Matras hardheid
We bieden onze koud schuim matrassen aan in drie diverse hardheidsklassen: zacht, medium en compact. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou het meest comfortabel is. Voor iedere smaak en het is natuurlijk ook nog een kwestie van je persoonlijke keuze. Over het algemeen kiezen mensen die graag wat hoger willen liggen of over de 100 kilo wegen voor de Firm matras. De meeste klanten geven de voorkeur aan onze Medium variant.

Zoals eerder vermeld, hebben HR-waarden totaal geen invloed op de hardheid of zachtheid van de matras.

Matrassen met binnenvering
Binnenvering matrassen, evenals polyethermatrassen, kunnen worden beschouwd als het ‘matrasmodel’. Bent u op zoek naar een goedkope maar toch goede matras, dan is een springverenmatras een goede keuze. Binnenvering matrassen staan namelijk bekend om hun goede ventilatie. De lucht kan goed worden verdeeld tussen de metalen veren. Daarnaast biedt de klassieke binnenveringmatras ook nog eens uitstekend slaapcomfort.

Onze binnenvering matrassen
Momenteel bieden wij 1 binnenvering matras aan, dit is de BONELL binnenvering matras. Wil je toch graag wat comfort en een sterkere matras? Misschien past een pocketmatras dan beter bij jou. Lees hier onder wat het verschil is tussen een pocketmatras en een binnenvering matras.

De binnenveringmatras is de enige matras met een kern waarin metalen veren zijn ingebed. Bij een springverenmatras (ook wel Bonell-springverenmatras genoemd) worden staaldraden in de vorm van symbolen met elkaar verbonden. Bovenop deze metalen spiralen is een laag comfortschuim aangebracht. Dit is een deklaag die bijna altijd van polyetherschuim is gemaakt van ongeveer 3 centimeter dik.

Voor meer informatie klik hier..

Heeft u nog vragen? Neemt u dan even contact op via onze contactformulier. Klik hier voor onze contactformulier.