Pocketvering matrassen

Een pocketveringmatras voor optimale lichaamsondersteuning

Al onze pocketveringmatrassen bieden stuk voor stuk optimaal slaapcomfort en hebben allemaal ook nog eens een zeer goede ventilatie en een heel goed vocht opnemend vermogen. Een pocketveringmatras is in principe ook goed te gebruiken op een goed geventileerde boxsprings.

De pocketveer is minder geschikt voor gebruik op (elektrisch) verstelbare boxsprings vanwege de minder flexibele eigenschappen van het veersamenstel.

Hoe meer pocketveren er zijn, hoe meer comfort er is. Wanneer je een nieuwe binnenvering matras wilt gaan kopen, is het belangrijk om te letten op het aantal veren per vierkante meter erin zitten. Voor springveren matrassen geldt: hoe meer veren, hoe meer comfort.

We hebben twee verschillende soorten in ons assortiment, de pocketveringmatras met 360 mouwveren per vierkante meter en zelfs een matras met maar liefst 1000 pocketveren per vierkante meter.

Informatie over de pocketmatrassen

Pocketmatrassen zijn matrassen met veel voordelen, maar pocketveringmatrassen hebben ook een aantal nadelen. Een groot pluspunt van een pocketspoolmatras is de goede ventilatie.

Dit komt doordat een pocketmatras heel veel open ruimtes heeft en hierdoor kan de warme lucht gemakkelijk door de matras. Dit zorgt ervoor dat een pocketveringmatras ideaal is voor mensen die het in hun bed snel warm hebben en daardoor mogelijk heel veel zweten.

Een nadeel van een pocketverenmatras is dat een pocketverenmatras niet altijd hygiënisch is. Dit is een van de redenen waarom u in een ziekenhuis nooit een pocketmatras zult vinden. Ook is er bijna altijd een klein ruimteverlies, aangezien er een frame is van ca. 10 tot 12 cm door de schuimrubberen zijkant.

Daarnaast kan het staal in de matras een magnetisch veld opwekken en kunnen de pocketveren na verloop van tijd hun elasticiteit verliezen.

Hoe werkt een pocketmatras?

Een pocketveringmatras is een matras die is gevuld met individueel omwikkelde veren. De omwikkelde veer is gemaakt van een niet-geweven synthetisch materiaal. En metalen veren zijn meestal gemaakt van staaldraad.

De reden dat de veer is omwikkeld, is dat elke veer individueel kan worden aangepast aan de vorm van uw lichaam en dat de veren niet in de war raken.

Rondom de veren wordt een schuimrubber frame gemaakt van gemiddeld 12 cm (wat betekent dat bij een enkele matras al 24 cm ruimte verloren gaat). Meestal is dit frame harder dan veren, maar als het frame zachter is dan veren wordt dat nog vervelender omdat je vaak het gevoel hebt uit bed te vallen als je te dicht op de rand ligt.

Het aantal in de matras ingebouwde veren bepaalt hoe de matras zich aan uw lichaam kan aanpassen. Pocketveringmatrassen kunnen worden vervaardigd met 150, 200, 300, 500 en zelfs 1000 veren per vierkante meter.

Het aantal veren bepaalt de kwaliteit, de levensduur en het comfort van de matras. Hoe meer veren deze heeft, hoe beter het lichaamsgewicht over de matras kan worden verdeeld.

Bij meer pocketveren wordt de matras vaak als net wat zachter ervaren. Dit komt doordat de hardheid wordt bepaald door de hoeveelheid druk die de matras uitoefent. De sterkte of flexibiliteit wordt bepaald door het aantal slagen dat de veer maakt en de dikte van de staaldraad.

De deklaag

Bovenop de veren ligt altijd een deklaag. Deze bestaat uit schuim en bepaalt hierdoor mede het ligcomfort. De volgende deklagen zijn mogelijk: deklaag met traagschuim, deklaag met koudschuim, latex of met een Talalay latex deklaag.

De zones in een pocketverenmatras

Een veer met dik staaldraad kan natuurlijk veel meer weerstand bieden dan een veer met een dunnere staaldraad. Hierdoor is het mogelijk om comfortzones te creëren in een pocketverenmatras. Deze zachtere veren zitten meestal ter hoogte van de schouders en heupen zodat de matras evenveel kan door veren met hetzelfde gewicht.

Zo houdt een pocketveringmatras je lichaam dus recht als je op je zij slaapt. Helaas is het niet voor iedereen even eenvoudig om de perfecte pocketveringmatras te vinden, omdat de zachtere plekken per persoon ergens anders liggen. We zijn allemaal anders gebouwd en we hebben allemaal verschillende lichaamslengtes. Ook verdeelt het schuimrubber frame de zones niet goed.

Voor wie is een pocketveringmatras geschikt?

Je hebt pocketveringmatrassen in verschillende soorten stevigheid en flexibiliteit. Maar pocketmatrassen zijn vooral geschikt voor zware mensen en/of mensen die snel warm worden in bed en transpireren. Een pocketmatras is een koele matras, dus mensen die van een warm bed houden, kunnen dit soort matras beter vermijden. Ook wordt een pocketmatras niet aanbevolen voor mensen met allergieën, omdat er in deze matras veel ruimte is voor huisstofmijten.

Magnetisch veld en statisch

Als je erg gevoelig bent voor elektrische straling, is deze matras aanschaffen waarschijnlijk geen goed idee. Dit komt omdat straling heel gemakkelijk slaapproblemen kan veroorzaken.  Een pocketvering matras bevat staal dat een magnetisch veld creëert en zou ook statisch kunnen worden zonder dat je een mogelijkheid hebt om te ontladen.

Voor- en nadelen van pocketmatrassen

Voordeel van een pocket matras: de pocketmatras is een goed geventileerde matras. Dus voor mensen die het erg warm hebben in hun slaap of veel zweten is dit matras aan te raden.

Je kan er lang plezier van hebben, want met het juiste aantal veren en de juiste deklaag, kan dit soort matras wel 12 jaar meegaan.

De juiste veren creëren veel comfortzones die zorgen voor een goede drukverdeling zodat je lekker slaapt.

Nadeel van een pocketmatras: door het schuimrubberen frame verminderd de ruimte van de matras met gemiddeld 24 cm. Dit frame is vaak harder dan het liggedeelte zelf en heeft geen comfortgedeelte.

Een pocketmatras is net iets minder hygiënisch. Dit komt doordat stof en vuil zich kunnen ophopen in de losse ruimtes, wat weer kan leiden tot schimmelvorming.

Slijtage aan de pockets kan een magnetisch veld creëren wat leidt tot een onrustige nacht voor sommige gevoelige slapers.

Het kan lastig zijn om de juiste pocketmatras voor jezelf te vinden, omdat elke pocketmatras is ontworpen en gemaakt voor verschillende lichaamslengtes en lichaamsvormen.

Matrasbeschermers van de Goedkoopste-Matrassen.nl

Al onze pocketmatrassen zijn samengesteld uit de beste eigenschappen en ze zijn 100% Nederlands. Zo ben je altijd zeker van een kwalitatief goede matras!

Een nieuwe topmatras kopen is in de meeste gevallen een goede keuze! Slapen op een topmatras heeft om die reden veel voordelen. Het verlengt de levensduur van je huidige matras en verhoogt het comfort van uw bestaande matras. Velen met een te harde matras besloten om die reden over te gaan tot de aanschaf van een topmatras.  Hiermee kan je van een (te) harde matras op een simpele manier een zeer zachte en comfortabele matras maken. Lees hier meer over waarom en wanneer je een nieuwe top matras koopt. Wil je weten welke soort topmatras het beste bij je past? Neem dan gerust een kijkje op onze site!

Alle topmatrassen die wij verkopen zijn 100% Nederlands, dus je bent zeker van degelijke Nederlandse kwaliteit voor de scherpste prijs.

Onze topmatrassen zijn verkrijgbaar in polyether, koudschuim, traagschuim en latex.