Matrassen en binnenveringen

Matras hardheid

We bieden onze koud schuim matrassen aan in drie diverse hardheidsklassen: zacht, medium en compact. Het is aan jou om te bepalen wat voor jou het meest comfortabel is. Voor iedere smaak en het is natuurlijk ook nog een kwestie van je persoonlijke keuze. Over het algemeen kiezen mensen die graag wat hoger willen liggen of over de 100 kilo wegen voor de Firm matras. De meeste klanten geven de voorkeur aan onze Medium variant.

Zoals eerder vermeld, hebben HR-waarden totaal geen invloed op de hardheid of zachtheid van de matras.

Matrassen met binnenvering

Binnenvering matrassen, evenals polyethermatrassen, kunnen worden beschouwd als het ‘matrasmodel’. Bent u op zoek naar een goedkope maar toch goede matras, dan is een springverenmatras een goede keuze. Binnenvering matrassen staan namelijk bekend om hun goede ventilatie. De lucht kan goed worden verdeeld tussen de metalen veren. Daarnaast biedt de klassieke binnenveringmatras ook nog eens uitstekend slaapcomfort.

Onze binnenvering matrassen

Momenteel bieden wij 1 binnenvering matras aan, dit is de BONELL binnenvering matras. Wil je toch graag wat comfort en een sterkere matras? Misschien past een pocketmatras dan beter bij jou. Lees hier onder wat het verschil is tussen een pocketmatras en een binnenvering matras.

De binnenveringmatras is de enige matras met een kern waarin metalen veren zijn ingebed. Bij een springverenmatras (ook wel Bonell-springverenmatras genoemd) worden staaldraden in de vorm van symbolen met elkaar verbonden. Bovenop deze metalen spiralen is een laag comfortschuim aangebracht. Dit is een deklaag die bijna altijd van polyetherschuim is gemaakt van ongeveer 3 centimeter dik.

De zijbalken, ook in het comfort van schuim, worden aan de zijkanten van de matras geplaatst. Zo is het verenpakket volledig omgeven door comfortschuim.

Het grootste verschil tussen binnenvering matrassen en pocketmatrassen is dat bij de laatste alle veren apart verpakt zijn. Elke veer wordt vervolgens weer verpakt in een stoffen zak. Bij een binnenveringmatras is dit niet het geval. Alle veren veren zijn aan elkaar gelijmd.

Zoals al eerder werd vermeld is het springpack bedekt met een laag schuimcomfort en zit er aan de zijkanten een comfortschuimbalk om de stevigheid te vergroten.

Pocketveringmatras

Bij dit soort matrassen worden alle veren speciaal verpakt. Op deze manier kunnen comfortzones worden gecreëerd waardoor heupen, hoofd en schouder beter ondersteund kunnen worden.

Voordelen Binnenvering matrassen

De twee grootste voordelen van slapen op een matras met een veerkern zijn dat de matras goed ventileert en de matras niet duur is. Voor relatief weinig geld krijg je een matras met metalen veren.

Nadelen van een binnenvering matras

De traditionele binnenvering matras heeft toch nog wel bepaalde tekortkomingen. Omdat de matras geen comfortgedeelte heeft, is de matras niet zo comfortabel als bijvoorbeeld met een pocket-bedekte matrassen. Daarnaast is een binnenvering matras ook best een vrij stugge matras en is deze niet erg duurzaam in vergelijking met bijvoorbeeld pocketspoolmatrassen.

Conclusie

Een binnenvering matras is een mooi instapmodel voor iemand die graag wat meer geld wil uitgeven aan een goede slaapmatras en niet zo heel veel slaapcomfort nodig heeft. Een geveerd matras is minder geschikt voor intensief gebruik en voor mensen die zwaarder zijn dan 90 kg. Wel is dit soort matras goed geschikt als bijvoorbeeld logeermatras of als matras in vakantie- en recreatieparken.

Wil je comfortabeler liggen of weeg je meer? Kies dan liever voor een pocketveringmatras in plaats van een binnenvering matras.