Koudschuim matrassen

Bekijk en bestel vandaag nog uw koudschuim matrassen.

 

 Koud schuimmatras van Goedkoopste-Matrassen.nl

Oonze koud schuimmatrassen zijn vervaardigd met de beste eigenschappen (HR44 en HR40). De koud schuim matras is door zijn grote elasticiteit en in combinatie met hele goede ventilatie en uitstekende luchtcirculatie heel bekend bij het grote publiek. De naam koud schuim komt van “koude vorm”, maar in werkelijkheid is de term matras met hoge weerstand (HR) meer geschikt voor de koud schuim matras. Koud schuim onderscheidt zich namelijk doordat het een veel grotere veerkracht heeft en duurzamer is. De naam koud schuim komt van het Engelse High resilience foam en betekent schuim met een hoge veerkracht.

Voordelen van een matras met koud schuim

Omdat een koud schuim matras een open structuur heeft, kan hierdoor de luchtvochtigheid veel beter gereguleerd worden. Het materiaal ademt op die manier ook nog eens veel beter dan matrassen van een andere kwaliteit. Wat ook nog een heel groot voordeel is, kuilvorming komt bij een koud schuim matras praktisch niet voor, en zeker niet als je gebruik maakt van een goed geventileerde matrasondersteuning.

Koud schuim is een superieure, overtreffende trap van een traditionele polyethermatras.

Dit zijn in wezen de grote pluspunten van een koud schuim matras:

  • Het heeft een open celstructuur
  • Zorgt voor goede ventilatie
  • Zorgt voor goede vochtopname
  • Is heel flexibel door de puntelasticiteit
  • Heeft een uitstekende duurzaamheid

Aan een koud schuim matras zitten totaal geen nadelen!

Koud schuim matrassen van Goedkoopste-Matrassen. nl

Wij vervaardigen onze koud schuim matrassen alleen uit de beste eigenschappen van koud schuim (HR44). Hierdoor zijn deze matrassen een hele goede keuze als je net iets meer gewicht hebt dan gemiddeld. Een koud schuimmatras is ook een prima optie als je te snel opwarmt of veel zweet in bed.

Koud schuim wordt ook wel HR-schuim genoemd. De naam koud schuim zegt niets over hoe een (koude) matras aanvoelt, maar koud schuim is de naam een productieproces van schuim. Dit komt doordat het schuim in een onverwarmde vorm wordt geproduceerd, dit is heel anders bij bijvoorbeeld polyether.

Wij denken dat de term Foam Resistance (HR) geschikter is voor dit type schuim: Koud schuim kenmerkt zich door een zeer hoge duurzaamheid en duurzaamheid.

Wat je moet weten voordat u een koud schuim matras koopt

Koud schuim heeft een aantal belangrijke kenmerken waar je op moet letten voordat je een nieuwe koud schuim matras koopt. Waar je heel goed op moet letten zijn de volgende punten:

  • HR-waarde van koud schuim, ook wel het soortelijk gewicht genoemd
  • Matrashardheid
  • Koud schuim certificaat
  • Wie is de leverancier

Soortelijk gewicht

Het zogenoemde soortelijk gewicht (SG) van koud schuim wordt omschreven als de HR-waarde. Dit is de hoeveelheid schuim die per kubieke meter wordt gebruikt. Hoe lager deze HR is, hoe minder er in het schuim wordt gedrukt. Dus hoe meer schuim er per kubieke meter wordt gebruikt, des te beter zullen de veerkracht en de duurzaamheid van je nieuwe matras zullen zijn.

Een koud schuim matras (evenals een polyethermatras) met een te lage waarde ondersteunt het lichaam niet goed en vormt dus veel sneller holtes. Daarom bieden wij om die reden alleen koud schuim matrassen aan met een hoge HR-waarde (HR40 en HR44). Naar onze mening is een HR-waarde van 30 of 35 aanzienlijk te laag.

Ter informatie, de HR-waarde of Sg-waarde heeft totaal niets te maken met het comfort van de matras. Een koud schuim matras met bijvoorbeeld HR 30 kan net zo lekker liggen als een matras met HR 60.